Dobogókőről

Bármikor is érkezzen Dobogókőre a Föld Szívcsakrájához, pozitív energiaközpontjához, ezen a vidéken minden évszakban gyönyörű a természet, amely rengeteg lehetőséget kínál pihenésre, sportolásra, a város zajától való elvonulásra, lelki feltöltődésre vagy éppen természetfotózásra.

Dobogókőn komoly hagyományokkal bír a természetjárás - 1898-ban itt építették hazánk első turistaházát, amely ma múzeumként üzemel. A turista emlékparkon túl Dobogókő kilátójából a Dunakanyar egyik legszebb panorámája tárul a látogató szeme elé.

Tavasztól őszig a Pilis és a Visegrádi-hegység számtalan jelzett turistaútja kínál lehetőséget egy-egy remek túrára. Kedvelt célponja a Dobogókőről kirándulóknak többek közt a Rám-szakadék, a Prédikálószék, a Vadálló-kövek, a Lukács-árok, a Thirring körút, a Zsivány-sziklák, a Pilis-tető, illetve az egyik legkülönlegesebb hely a SZER kövek, ahová saját energia megtapasztalási túrákat is szervezünk.

Télen a trianoni Magyarországon elsőként (1923-ban) létesített síközpont várja a sportolni vágyókat két, kb. 1 km hosszú kezelt sípályájával. A síelőkön kívül a szánkózni vagy éppen hógyolyózni vágyóknak is lehetőséget nyújt a téli Dobogókő. Bővebb információ mindezekről a Sícentrum honlapján található.

A sípályához tartozó felvonó felső állomásánál találja a Zsindelyes Vendégházat, neves építészünk, Makovecz Imre első nemzeközi hírnevet hozó épületét, amely 1980-ban épült, s jelenleg is, az év minden napján nyitva áll a megéhezett, megszomjazott turisták előtt.

Dobogókő, mint a Kárpát-medence kiemelkedő spirituális központja vonzza a zarándokokat. Itt található a magyarországi siketnémák Mária kegyhelye és Makovecz Imre utolsó épülete a Fénytemplom is, de a környéken még számtalan zarándokhely található.

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk érdeklődését ezen gyönyörű vidék iránt és hamarosan személyesen is vendégeink között köszönthetjük!

Dobogókő Vendégház

2098 Pilisszentkereszt-Dobogókő, József Attila u. 20.
06-30-2314-628
info@dobogokovendeghaz.hu
© Dobogókő Vendégház | Minden jog fenntartva