Dobogókő - a Föld Szeretetközpontja, Szívcsakrája várja Önt!


Vendégházunk egész évben kedvező áron kínál szállást Dobogókőn 2, 3 és 4 ágyas szobáinkban.

Szálláshelyünk Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) elfogadóhely.

Bármikor is érkezzen Dobogókőre a Föld Szívcsakrájához, pozitív energiaközpontjához, ezen a vidéken minden évszakban gyönyörű a természet, amely rengeteg lehetőséget kínál pihenésre, sportolásra, a város zajától való elvonulásra, lelki feltöltődésre vagy éppen természetfotózásra.

Dobogókőn komoly hagyományokkal bír a természetjárás - 1898-ban itt építették hazánk első turistaházát, amely ma múzeumként üzemel. A turista emlékparkon túl Dobogókő kilátójából a Dunakanyar egyik legszebb panorámája tárul a látogató szeme elé.

Tavasztól őszig a Pilis és a Visegrádi-hegység számtalan jelzett turistaútja kínál lehetőséget egy-egy remek túrára. Kedvelt célponja a Dobogókőről kirándulóknak többek közt a Rám-szakadék, a Prédikálószék, a Vadálló-kövek, a Lukács-árok, a Thirring körút, a Zsivány-sziklák, illetve a Pilis-tető.

Télen a trianoni Magyarországon elsőként (1923-ban) létesített síközpont várja a sportolni vágyókat két, kb. 1 km hosszú kezelt sípályájával. A síelőkön kívül a szánkózni vagy éppen hógyolyózni vágyóknak is lehetőséget nyújt a téli Dobogókő. Bővebb információ mindezekről a Sícentrum honlapján található.

A sípályához tartozó felvonó felső állomásánál találja a Zsindelyes Vendégházat, neves építészünk, Makovecz Imre első nemzeközi hírnevet hozó épületét, amely 1980-ban épült, s jelenleg is, az év minden napján nyitva áll a megéhezett, megszomjazott turisták előtt.

Dobogókő, mint a Kárpát-medence kiemelkedő spirituális központja vonzza a zarándokokat. Itt található a magyarországi siketnémák Mária kegyhelye és Makovecz Imre utolsó épülete a Fénytemplom is, de a környéken még számtalan zarándokhely található.

Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk érdeklődését ezen gyönyörű vidék iránt és hamarosan személyesen is vendégeink között köszönthetjük!

Amennyiben nagyobb társasággal érkezne Dobogókőre, esetleg osztálykirándulás céljára keres szálláshelyet úgy ajánljuk partnerünk, a Dobogókő Jurtaszállás honlapjának felkeresését: http://www.dobogokojurta.hu/

Vasné Tóth Aranka, Vas László